Sykdomshistorien min

Dette er min  lille historie fra da jeg ble syk til diagnosen jeg nå endelig har fått:

Jeg vil fortelle litt om sykdomshistorien min. Har vært syk i nesten tre år og veien har vært lang for å komme dit jeg er nå. Nå står jeg endelig med en skikkelig diagnose på hva som feiler meg.

Det begynte i januar 2007:

- Fikk konstantert bihulebetennelse og fikk en vanlig ti dagers antibiotika kur mot dette. Etter endt kur ble ikke formen noe bedre.

- Februar fikk jeg streptokokker i halsen og ble liggende i tre uker med dette.

- Trodde jeg var frisk når mars kom men endte opp på sykehus med voldsomme smerter i høyre ribbeinsvegg, 41 i feber og 276 i CRP (Les: skal ligge under 8). De fant ingenting galt med ribbein eller organ som ligger under. Men fikk påvist Epstein Barr og CMV.

- Sengeliggende til mai - ikke fullført VK1.

- Trodde alt va OK - igjen. Begynte å jobbe og startet VK2 til høsten. Gikk nogenlunde bra i noen måneder, smertene og febern var der men tok ikke noe hensyn til dette.

2008:

- Til jul ble jeg sykmeldt igjen og måtte slutte i jobben.

- Ny innleggelse på sykehus for å få fortgang i prøvene. Gastroscopi, coloscopi, ultralyd av abdomen, røngten av overkropp, CT av tarmsysten og alle mulige blodprøver. De fant fortsatt ikke noe galt og kalte det "lett irritabel tarm-syndrom". Men på det tidspunktet var det ikke noe galt med avføringssystemet mitt, men jeg er jo bare pasient så hvorfor høre på meg?

- Ingen eksamen VK2 - enda ett år ikke fullført.

- Tok sommern med knusende ro og følte meg litt bedre.

- Begynte å ta opp igjen fag på Bjørknes Privatskole. Ikke lurt.

- Iløpet av høsten kom det opp "diagnoser" som søvnprøblemer og muskelfestebetennelse i ribbeinsveggen. Fysioterapi og sovetabletter.

2009:

- Prøvde å trene pga oppfordring fra lege og alle andre. Ikke lurt. Måtte slutte ganske så raskt.

- Fra februar hadde jeg fire skoletimer, ingen av de fire timene satt jeg helt gjennom.

- På dette tidspunktet begynner jeg å bli ganske desperat etter grunn til allt som skjedde med meg. Leste en del på nettet, satt sammen symptom liste og kom frem til at dette kanskje kunne være en sykdom som heter M.E - kronisk utmattelses syndrom. Snakket med lege og han var enig. Utredning begynner.

- Fatt beskjed om grunnet M.E måtte jeg bli sofaliggende (noe som jeg var fra før).

- Fra januar 2009 begynner symptomene å hope seg opp. Flere og flere for hver uke.


Endelig snur lykken seg:

- Enn veldig god venn av meg tok kontakt fordi han hadde hørt rykter om sykdommen min og utredning av M.E. Lurte på om jeg var villig til å teste i utlandet for en helt annen sykdom men med helt like symptomer. Sendte symptomliste og alt stemte. klart jeg vil teste. Kostet mye penger men når det er helse er det et uviktig tema.

- Tok denne testen som er bestillt fra Tyskland (Les: Borriolose centrum Augsburg) gjennom en privatklinikk som heter Arenaklinikken/BMLab i Oslo. Testen jeg skulle ta var en borreliatest. Hmm..

- Ventetiden var lang og lettere frustrerende.

- Prøvene var postive. Diagnosen klar: Borrelia - Lyme disease. Kronisk. Prøveresultatene er ganske dårlige og jeg er i verre form enn jeg trodde.


Nå har jeg kommet opp i rundt 60 symptomer. Ikke alle er tilstede samtidig men på en uke er jeg gjennom hele listen. Er helt arbeidsufør og tåler ingenting. Ved litt formye aktivitet sier kroppen hard ifra og jeg ender opp med å kaste opp. Etter en dag med litt mer aktivitet enn vanlig blir jeg liggende i mange dager.


Innlegg om forklaring av sykdommen og behandling kommer senere.

8 kommentarer

Lena

23.sep.2009 kl.04:30

Suverent skrevet innlegg om den forferdelige prosessen du har vært gjennom. Altså, det var vekdig bra skrevet og lettlest :) Får frysninger i hver gang du forteller, spennende men trist på samme tid. Kjempeglad i deg <3 Håper at veien er kort herifra.

Ellen

30.sep.2009 kl.21:32

Fint å lese om hele sykdomsforløpet, Arielle. Håpe d går fremover no, og at du hold deg positiv :)
Skal følge med her. Tenke på deg.

Arielle - Livet med Borrelia

04.okt.2009 kl.05:16

Lena: Tusen takk snuppa mi! <3

Arielle - Livet med Borrelia

04.okt.2009 kl.05:17

Ellen: Takk Ellen. Kjekt å høre at dokke følge med. E no litt derfor ej blogga også da, e ikkje so flink å oppdatera alle sånn ellers ;)

C@rina

02.des.2009 kl.00:55

Hei, Arielle.

Tok du noen gang Elisa/Western blot-test for Borrelia før du kom i kontakt med den tyske klinikken /Arenaklinikken - og i så fall: hvilke svar fikk du???

Har selv testet positiv på Elisa IgM, men negativt på Western blot, så selv om jeg er 99% sikker på at jeg har Borreliose (selv om jeg har en nevrologisk lidelse fra før som kan bortforklare mange av symptomene - men langtfra alle), har jeg nå fått beskjed av legene på SiV at jeg IKKE har det.

Til å bli gal av..!

Arielle - Livet med Borrelia

02.des.2009 kl.22:56

C@rina:

Usikker på hvilke prøver de tok av meg her hjemme, men har i hvertfall testet negativt på de ordinere norske prøvene rundt en fem-seks ganger. Skal få det sjekket opp hvilke prøver det var. Jeg skal også sjekke hvilke av prøvene fra tyskland jeg testet positivt på, har ikke papirene her for øyeblikket.

Blir vanskelig å svare deg skikkelig siden du ikke har lagt igjen noen e-mail eller adresse jeg kan nå det på så svarer slik som dette. Du kan sende meg en mail på arielle.poppe@gmail.com så kan vi prates mer.

Jeg hadde heller ikke alle symtomene, og har enda ikke alle. Det er veldig individuelt hvor mange og hvilke symptomer du får. Selv har jeg rundt 60 stykk som jeg er innom i løpet av tiden en uke - måne. De kommer ganske syklisk.

Jeg skjønner godt frustrasjonen din, har du vært i kontakt med Arenaklinikken?

Håper du ser jeg har svart og kommer til å lage ett eget innlegg til kommentaren din der jeg svarer skikkelig, om du synes det er greit?

C@rina

02.des.2009 kl.23:37

Tusen takk for svar.

Sender deg mailadressen min pronte - så prater vi videre der :)

C.

Arielle - Livet med Borrelia

02.des.2009 kl.23:46

C@rina:

Flott :)

Var det greit btw at jeg lager kommentaren din med svar til ett innlegg?

Skriv en ny kommentar

Arielle - Livet med Borrelia

Arielle - Livet med Borrelia

20, Ålesund

Er en jente på 20 år som bor på en liten øy utenfor en liten by. Sitter hjemme men diagnosen Borrelia - eller LYME disease som det også heter. Google it! Du når meg på: arielle.poppe@gmail.com :) Jeg er ikke ute etter at folk skal synest synd på meg fordi jeg er syk. Jeg forteller historien min og om hverdagen min, slik at kanskje flere som er i samme eller lignende situasjon kan få den hjelpen, støtten og informasjonen de trenger når alt annet ikke har vært nok.

bloglovin Blogglisten

Kategorier

Arkiv

hits